Hade en otroligt intressant diskussion på jobbet häromdagen gällande Objectum sexuella människor och jag hade under några år kontakt med en person som hade den läggningen på Lunarstorm. Tyvärr är många människor trångsynta och har svårt att acceptera andra människor som avviker från det de anser vara normalt och personen i fråga fick utstå glåpord och annat.

En länk om detta: http://www.algonet.se/~giljotin/sv_oban.html

Det jag menar är att människor är så otroligt intressanta, hur vi på olika sätt försöker hantera livet och allt vad det innebär. Vi har alla tankar och känslor som avviker från normen men som vi är duktiga på att dölja för omgivningen.

Våra erfarenheter och upplevelser bär vi med oss, inom oss och syns igenom våra handlingar då och då. Ett ord, en tanke, en bild kan väcka känslor och tankar som får oss att tänka och ibland agera på ett sätt som inte är enligt normen. Våra tankar skulle skrämma andra om de fick ta del av dem och ändå så har vi dem de flesta. Men det som inte är normativt döljer vi så gott vi kan. Och varför gör vi det?

Därför att det finns inte utrymme för oliktänkande eller avvikelser i vårt samhälle. Inte utrymme helt utan konsekvenser, det finns alltid någon som har något elakt eller fördömande att säga och säger det gärna och mycket. Sen att de själva går runt med tankar och känslor som är precis lika avvikande på olika sätt är inget som yppas.

Har ni funderat över vilka värderingar, moral och fördomar ni har?

Och varför har ni just dem, har ni valt dem själva eller har ni fått dem av andra?

Tycker ni egentligen det som ni uttrycker och har ni funderat över vad ni tycker egentligen?

När man börjar syna sina värderingar, moral och fördomar blir det intressant. Vi har många av dessa som vi faktiskt inte har ägnat en tanke åt vad de innebär ändå så uttrycker vi dem. Intressant tycker jag.

Nog för den här gången, nu ska jag slåss lite med mina egna inre demoner 😛